Zupa krem z wędzonym łososiem
241.7 kcal /
1011.3 kJKalorie
1011.3 kJKalorie
9.3 gBiałko
14.5 gWęglowodany
16.8 gTłuszcze
🥘 Składniki
- 500 g mleka
- 250 g śmietany, 18% tłuszczu
- 70 g koncentratu pomidorowego
- 1 czubata łyżeczka koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
- 1 kostka bulionu warzywnego (na 0,5 l) pokruszona
- 100 g ziemniaków ugotowanych, pokrojonych na kawałki (patrz wskazówka)
- 50 g wędzonego łososia pokrojonego na kawałki
- 2 łodyżki koperku, świeżego tylko liście
👨🍳 Przygotowanie
- Do naczynia miksującego wlać mleko, dodać śmietanę, koncentrat pomidorowy, koncentrat bulionu warzywnego i ziemniaki, rozdrobnić5 s/obr. 6, następnie gotować8 min/100°C/obr. 2.
- Dodać wędzonego łososia i koperek, gotować2 min/100°C/obr. 4. Zupę krem z wędzonym łososiem podawać bezpośrednio po przygotowaniu.