Zupa krem z czarnej fasoli
156 kcal /
653.2 kJKalorie
653.2 kJKalorie
14 gBiałko
35 gWęglowodany
1.6 gTłuszcze
🥘 Składniki
- 800 g czarnej fasoli, z puszki z zalewą
- 800 g czerwonej fasoli Kidney, z puszki z zalewą
- 200 g wody
- 2 łyżeczki koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
- 2 kostki bulionu warzywnego (na 0,5 l) pokruszone
- 500 g krojonych pomidorów, z puszki
- ½
- łyżeczki papryki wędzonej, mielonej
- ½ – ¾
- łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
- ¼
- łyżeczki soli (opcjonalnie)
👨🍳 Przygotowanie
- Do naczynia miksującego włożyć czarną fasolę z zalewą, dodać wodę, koncentrat bulionu warzywnego, pomidory i paprykę wędzoną, gotować10 min/100°C/obr. 2.
- Dodać pieprz i sól, zmiksować1 min/obr. 4-8, stopniowo zwiększając obroty.
- Zupę krem z czarnej fasoli podawać bezpośrednio po przygotowaniu, np. z dodatkiem podsmażonego boczku i świeżej kolendry lub pietruszki.