Zupa gulaszowa z ciecierzycą i cielęciną (dla dzieci)

⏱️ 45 min
👨‍🍳 Łatwy
🤖 Thermomix
126.5 kcal /
528.5 kJ
Kalorie
8.5 gBiałko
10.5 gWęglowodany
6.6 gTłuszcze

🥘 Składniki

  • 50 g pora pokrojonego w 1 cm plastry
  • 50 g marchewki pokrojonej na kawałki
  • 15 g oliwy z oliwek
  • 80 g cukinii obranej, pokrojonej na ok. 1.5 cm kawałki
  • 50 g zielonej fasolki mamut, świeżej pokrojonej na kawałki, bez łyka
  • 50 g zielonej fasolki szparagowej, mrożonej bez łyka
  • 70 g ziemniaka pokrojonego na ok. 1.5 cm kawałki
  • 400 g wody
  • 100 g cielęciny bez ścięgien i białych błonek, pokrojonej na ok. 1.5 cm kawałki
  • 30 g serka kremowego (opcjonalnie)
  • 60 g białej ciecierzycy, z puszki odsączonej z zalewy

👨‍🍳 Przygotowanie

  1. Do naczynia miksującego włożyć por i marchewkę, dodać oliwę, rozdrobnić3 s/obr. 5. Składniki zgarnąć kopystką ze ścianek na dno naczynia miksującego, dusić3 min/120°C/obr. 1.
  2. Dodać cukinię, fasolkę, ziemniaki, wodę i cielęcinę, gotować20 min/100°C//obr. .
  3. Dodać serek i ciecierzycę, gotować5 min/100°C//obr. .
  4. Zupę gulaszową z ciecierzycą i cielęciną podawać bezpośrednio po przygotowaniu lub przełożyć do szczelnie zamykanego pojemnika, ostudzić i odstawić do zamrażalnika.
Przewijanie do góry