Ziemniaki z tuńczykiem, pomidorami i szpinakiem (dla dzieci)
192 kcal /
818 kJKalorie
818 kJKalorie
14.7 gBiałko
17.4 gWęglowodany
8.6 gTłuszcze
🥘 Składniki
- 150 g ziemniaków pokrojonych na kawałki
- 50 g pora pokrojonego w 1 cm plastry
- 200 g wody
- 30 g liści szpinaku baby, świeżych
- 100 g pomidorów śliwkowych obranych, bezgniazd nasiennych, pokrojonych na kawałki
- 80 g tuńczyka, w sosie własnym odsączonego z zalewy
- 25 g sera żółtego pokrojonego na ok. 1 cm kawałki
- 10 g oliwy z oliwek
👨🍳 Przygotowanie
- Do naczynia miksującego włożyć ziemniaki i por, dodać wodę, gotować20 min/100°C/obr. 1.
- Dodać szpinak i pomidory, gotować3 min/100°C/obr. 1.
- Dodać tuńczyka, ser i oliwę, wymieszać2 s//obr. 4.
- Ziemniaki z tuńczykiem, pomidorami i szpinakiem podawać bezpośrednio po przygotowaniu.