Wywar z kurczaka (dla dzieci)
116.3 kcal /
488 kJKalorie
488 kJKalorie
19 gBiałko
0 gWęglowodany
4.4 gTłuszcze
🥘 Składniki
- 600 g wody
- 600 g mięsa z kurczaka, bez skóry i kości pokrojonego na ok. 2 cm kawałki
👨🍳 Przygotowanie
- Do naczynia miksującego wlać wodę, włożyć koszyczek, odważyć do niego kurczaka, gotować30 min/100°C/obr. 1. Ostrożnie wyjąć koszyczek przy pomocy kopystki, odstawić. Wywar przecedzić przez sitko o drobnych oczkach do innego naczynia.
- Podzielić ugotowane mięso na 6 części i rozłożyć do szczelnie zamykanych pojemników. Wywar przelać do pojemników, w których znajduje się kurczak.
- Wywar z kurczaka podawać na ciepło bezpośrednio po przygotowaniu lub ostudzić i odstawić do zamrażalnika.