Włoskie masło ziołowe
171.4 kcal /
717.2 kJKalorie
717.2 kJKalorie
0.8 gBiałko
2.6 gWęglowodany
18.2 gTłuszcze
🥘 Składniki
- 20 g suszonych pomidorów, w oleju odsączonych z zalewy
- 20 g zielonych oliwek, bez pestek
- 2 ząbki czosnku
- ½
- łyżeczki soli
- ½
- łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
- ½
- łyżeczki papryki słodkiej, mielonej
- 130 g masła miękkiego, pokrojonego na kawałki
👨🍳 Przygotowanie
- Do naczynia miksującego włożyć pomidory, oliwki, czosnek, sól, pieprz i paprykę, rozdrobnić4 s/obr. 8. Składniki zgarnąć kopystką ze ścianek na dno naczynia miksującego.
- Dodać masło, wymieszać20 s/obr. 4. Włoskie masło ziołowe podawać jako dodatek do pieczywa.