Wiosenny twarożek z tofu

⏱️ 15 min
👨‍🍳 Łatwy
🤖 Thermomix
1295.8 kJ /
309.5 kcal
Kalorie
20.8 gBiałko
14.9 gWęglowodany
20.2 gTłuszcze

🥘 Składniki

  • 60 g ogórka, pokrojonego na kawałki
  • 80 g rzodkiewek
  • 180 – 220 g tofu, świeżego, naturalnego, pokruszonego
  • 50 – 70 g mleka kokosowego, płynnego
  • 1 pęczek szczypiorku, świeżego, posiekanego
  • 5 – 10 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
  • ¾ – 1
  • łyżeczka soli
  • 1 szczypta pieprzu czarnego, mielonego

👨‍🍳 Przygotowanie

  1. Do naczynia miksującego włożyć ogórek i rzodkiewkę, rozdrobnić3 s/obr. 5. Składniki zgarnąć kopystką ze ścianek na dno naczynia miksującego.
  2. Dodać tofu, mleko kokosowe, szczypiorek, sok z cytryny, sól i pieprz, wymieszać20 s//obr. 3.
  3. Wiosenny twarożek z tofu podawać z dodatkiem pełnoziarnistego pieczywa.
Przewijanie do góry