
Wiosenny twarożek z tofu
1295.8 kJ /
309.5 kcalKalorie
309.5 kcalKalorie
20.8 gBiałko
14.9 gWęglowodany
20.2 gTłuszcze
🥘 Składniki
- 60 g ogórka, pokrojonego na kawałki
- 80 g rzodkiewek
- 180 – 220 g tofu, świeżego, naturalnego, pokruszonego
- 50 – 70 g mleka kokosowego, płynnego
- 1 pęczek szczypiorku, świeżego, posiekanego
- 5 – 10 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
- ¾ – 1
- łyżeczka soli
- 1 szczypta pieprzu czarnego, mielonego
👨🍳 Przygotowanie
- Do naczynia miksującego włożyć ogórek i rzodkiewkę, rozdrobnić3 s/obr. 5. Składniki zgarnąć kopystką ze ścianek na dno naczynia miksującego.
- Dodać tofu, mleko kokosowe, szczypiorek, sok z cytryny, sól i pieprz, wymieszać20 s//obr. 3.
- Wiosenny twarożek z tofu podawać z dodatkiem pełnoziarnistego pieczywa.