Wiosenny gulasz z jagnięciny

⏱️ 60 min
👨‍🍳 Średni
🤖 Thermomix
294 kcal /
1231 kJ
Kalorie
26.9 gBiałko
23.7 gWęglowodany
9.2 gTłuszcze

🥘 Składniki

  • 2 ząbki czosnku
  • 80 g cebuli pokrojonej w ćwiartki
  • 20 g oliwy z oliwek
  • 400 g jagnięciny pokrojonej na ok. 1 cm kawałki
  • 250 g białego wina, wytrawnego
  • 1 łyżeczka koncentratu bulionu drobiowego, wykonanego w TM
  • 1 kostka bulionu drobiowego (na 0,5 l)
  • 70 g koncentratu pomidorowego
  • ½
  • łyżeczki soli
  • ¼
  • łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
  • 300 g marchewki pokrojonej w 5 mm plastry
  • 200 g zielonej fasolki szparagowej, mrożonej uprzednio rozmrożonej, pokrojonej na kawałki
  • 200 g zielonej fasolki szparagowej, świeżej uprzednio rozmrożonej, pokrojonej na kawałki
  • 200 g zielonegogroszku, mrożonego uprzednio rozmrożonego
  • 200 g zielonegogroszku, świeżego mrożonego, uprzednio rozmrożonego
  • 10 cebulek perłowych marynowanych
  • 200 g wody

👨‍🍳 Przygotowanie

  1. Do naczynia miksującego włożyć czosnek i cebulę, dodać oliwę, rozdrobnić5 s/obr. 5. Składniki zgarnąć kopystką ze ścianek na dno naczynia miksującego, dusić3 min/120°C/obr. 1.
  2. Dodać jagnięcinę, wino, koncentrat bulionu drobiowego, koncentrat pomidorowy, sól i pieprz, gotować20 min/100°C//obr. 1.
  3. Dodać marchewkę, fasolkę szparagową, groszek, cebulki perłowe i wodę, gotować35 min/100°C//obr. 1. Wiosenny gulasz z jagnięciny podawać na ciepło.
Przewijanie do góry