Wegański mus z bananów i awokado

⏱️ 30 min
👨‍🍳 Łatwy
🤖 Thermomix
267.4 kcal /
1119.6 kJ
Kalorie
6.4 gBiałko
27.2 gWęglowodany
15.8 gTłuszcze

🥘 Składniki

  • 200 g bananów, dojrzałych pokrojonych na kawałki, plus kilka plastrów do dekoracji (patrz wskazówka)
  • 130 g awokado dojrzałego, pokrojonego na kawałki
  • 70 g masła orzechowego
  • 15 – 25 g kakao naturalnego, niesłodzonego
  • 40 – 70 g syropu z agawy (opcjonalnie)
  • 40 – 70 g syropu klonowego (opcjonalnie)
  • 10 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego

👨‍🍳 Przygotowanie

  1. Do naczynia miksującego włożyć banany i awokado, dodać masło orzechowe, kakao, syrop z agawy i sok z cytryny, zmiksować20 s/obr. 6. Przełożyć do pucharków, odstawić do lodówki na min. 1 godz.
  2. Wegański mus z bananów i awokado udekorować plasterkami banana i podawać jako deser.
Przewijanie do góry