Warzywny stir-fry z curry

⏱️ 30 min
👨‍🍳 Łatwy
🤖 Thermomix
139 kcal /
584.5 kJ
Kalorie
6 gBiałko
16 gWęglowodany
5.8 gTłuszcze

🥘 Składniki

  • 40 g oliwy z oliwek
  • 200 g marchewki pokrojonej w julienne (patrz wskazówka)
  • 150 ggroszku cukrowego, świeżego, w strączkach bez łyka
  • 120 g zielonegogroszku, mrożonego uprzednio rozmrożonego, odsączonego
  • 200 g czerwonej papryki bezgniazd nasiennych, pokrojonej w paski (5 x 0,5 cm)
  • 2 łyżeczki curry, mielonego
  • 80 g cebuli pokrojonej w piórka
  • 3 ząbki czosnku pokrojone w plastry
  • 300 g pora tylko biała część, pokrojonego w 1 cm plastry
  • 30 g sosu sojowego
  • ½
  • łyżeczki soli
  • 1 łyżeczka pieprzu czarnego, mielonego

👨‍🍳 Przygotowanie

  1. Do naczynia miksującego wlać 20 g oliwy, dodać marchewkę, groszek cukrowy, zielony groszek i czerwoną paprykę, rumienić Wysokie Temp. . Przełożyć do innego naczynia, odstawić.
  2. Do naczynia miksującego wlać pozostałe 20 g oliwy z oliwek, dodać curry, cebulę, czosnek i por, rumienić Wysokie Temp. .
  3. Dodać zrumienione warzywa, sos sojowy, sól i pieprz, gotować bez założonej miarki2 min/100°C//obr. . Warzywny stir-fry z curry podawać bezpośrednio po przygotowaniu jako dodatek do innych potraw.
Przewijanie do góry