Tajwańska szarpana suszona wieprzowina
730 kcal /
3051 kJKalorie
3051 kJKalorie
67 gBiałko
48 gWęglowodany
26 gTłuszcze
🥘 Składniki
- 300 g polędwicy wieprzowej pokrojonej na 3 cm kawałki
- 10 g oleju
- 40 g sosu sojowego
- 40 g cukru
- 20 g wina ryżowego
- 150 g wody
👨🍳 Przygotowanie
- Do naczynia miksującego włożyć wieprzowinę, dodać olej i sos sojowy, gotować5 min/100°C//obr. .
- Dodać cukier, wino ryżowe i wodę, gotować na parze30 min/120°C//obr. , następnie rozdrobnić5 s/obr. 4. Składniki zgarnąć kopystką ze ścianek na dno naczynia miksującego.
- Zdjąć miarkę, odparowywać40 min/120°C/obr. 1. Przełożyć na talerz, odstawić do całkowitego ostudzenia, następnie przełożyć do szczelnie zamykanego słoika. Tajwańskiej szarpanej suszonej wieprzowiny używać do wybranych przepisów (patrz wskazówka).
