Deprecated: Funkcja WP_Dependencies->add_data() została wywołana z argumentem, którego użycie jest przestarzałe od wersji 6.9.0! Komentarze warunkowe IE są ignorowane przez wszystkie obsługiwane przeglądarki. in /root/tygotujesz/wp-includes/functions.php on line 6131
Tajwańska szarpana suszona wieprzowina - Przepisy na Thermomix

Tajwańska szarpana suszona wieprzowina

⏱️ 60 min
👨‍🍳 Średni
🤖 Thermomix
730 kcal /
3051 kJ
Kalorie
67 gBiałko
48 gWęglowodany
26 gTłuszcze

🥘 Składniki

  • 300 g polędwicy wieprzowej pokrojonej na 3 cm kawałki
  • 10 g oleju
  • 40 g sosu sojowego
  • 40 g cukru
  • 20 g wina ryżowego
  • 150 g wody

👨‍🍳 Przygotowanie

  1. Do naczynia miksującego włożyć wieprzowinę, dodać olej i sos sojowy, gotować5 min/100°C//obr. .
  2. Dodać cukier, wino ryżowe i wodę, gotować na parze30 min/120°C//obr. , następnie rozdrobnić5 s/obr. 4. Składniki zgarnąć kopystką ze ścianek na dno naczynia miksującego.
  3. Zdjąć miarkę, odparowywać40 min/120°C/obr. 1. Przełożyć na talerz, odstawić do całkowitego ostudzenia, następnie przełożyć do szczelnie zamykanego słoika. Tajwańskiej szarpanej suszonej wieprzowiny używać do wybranych przepisów (patrz wskazówka).
Przewijanie do góry