Szybki gulasz z chorizo i fasoli
590 kcal /
2470 kJKalorie
2470 kJKalorie
24 gBiałko
38 gWęglowodany
37 gTłuszcze
🥘 Składniki
- 50 g cebuli przekrojonej na pół
- 20 g oliwy z oliwek
- 60 g kiełbasy chorizo pokrojonej w 1 cm kostkę
- 200 g krojonych pomidorów, z puszki
- 140 g czarnej fasoli, z puszki odsączonej i opłukanej
- 140 g czerwonej fasoli Kidney, z puszki odsączonej i opłukanej
- 1 – 2 g sosu salsa z chili
- 1 – 2 łyżeczki ketchupu ostrego
- ¼
- łyżeczki papryki wędzonej, mielonej
- 1 łyżka jogurtu naturalnego do dekoracji
- kolendra, świeża posiekana, do dekoracji
- ryż biały, długoziarnisty ugotowany, do podania
👨🍳 Przygotowanie
- Do naczynia miksującego włożyć cebulę, dodać oliwę, rozdrobnić3 s/obr. 5. Składniki zgarnąć kopystką ze ścianek na dno naczynia miksującego.
- Dodać chorizo, gotować5 min/100°C//obr. .
- Dodać pomidory, fasolę, sos salsa z chili i paprykę wędzoną, gotować10 min/100°C//obr. 0.5. Szybki gulasz z chorizo i fasoli podawać udekorowany jogurtem i kolendrą, z dodatkiem ugotowanego ryżu.
