Szybka zupa „serowo”-cebulowa w proszku
86 kcal /
359.9 kJKalorie
359.9 kJKalorie
4.9 gBiałko
14.9 gWęglowodany
1.2 gTłuszcze
🥘 Składniki
- 200 g czerwonej soczewicy, suszonej
- 70 g prażonej cebulki,gotowej
- 30 g cebuli suszonej, mielonej
- 70 g suszonej włoszczyzny
- 70 g płatków drożdżowych
- 20 g soli
- 80 g śmietanki w proszku typu Cremona®
- 40 g przyprawy uniwersalnej, wykonanej w TM
- 50 g skrobi ziemniaczanej
- 30 g skrobi kukurydzianej (patrz wariant)
- ½
- łyżeczki pieprzu białego, mielonego
- 5 g szczypiorku, suszonego, posiekanego
- 5 g natki pietruszki, suszonej
👨🍳 Przygotowanie
- Do czystego i suchego naczynia miksującego włożyć soczewicę, prażoną cebulkę, suszoną cebulę, włoszczyznę, płatki drożdżowe i sól, zmielić1 min/obr. 10.
- Dodać śmietankę w proszku, przyprawę uniwersalną, skrobię ziemniaczaną, skrobię kukurydzianą, pieprz i szczypiorek, wymieszać20 s/obr. 4. Przełożyć do szczelnie zamykanego słoika lub pojemnika. Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu i wykorzystywać do przygotowania zup (patrz wskazówka).