Surówka brokułowa wiosenna
106.9 kcal /
447.3 kJKalorie
447.3 kJKalorie
2.1 gBiałko
6 gWęglowodany
8.8 gTłuszcze
🥘 Składniki
- 300 – 400 g różyczek brokułu
- 100 g rzodkiewek
- 50 g czerwonej papryki bezgniazd nasiennych, pokrojonej na kawałki
- 60 g ogórków kiszonych pokrojonych na kawałki
- 40 g jabłka bezgniazd nasiennych
- 5 – 10 g szczypiorku, świeżego posiekanego
- 5 – 10 g koperku, świeżego tylko liście, posiekanego
- ½
- łyżeczki soli
- ¼
- łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
- 60 – 70 g majonezu
- 60 – 70 g jogurtugreckiego
👨🍳 Przygotowanie
- Do naczynia miksującego włożyć brokuł, rzodkiewki, paprykę, ogórki, jabłko, szczypiorek, koperek, dodać sól, pieprz i majonez, rozdrobnić10 s/obr. 4. Przełożyć do miski. Surówkę brokułową wiosenną podawać jako dodatek do dań głównych.