Surówka z kapusty pekińskiej
61.3 kcal /
256.3 kJKalorie
256.3 kJKalorie
1.2 gBiałko
7.3 gWęglowodany
3.7 gTłuszcze
🥘 Składniki
- 20 g cebuli żółtej czerwonej
- 100 g jabłka kwaśnego, ze skórką, bezgniazd nasiennych, pokrojonego w ćwiartki
- 200 g kapusty pekińskiej pokrojonej na kawałki
- 20 g oleju
- 1 łyżeczka cukru
- ½
- łyżeczki soli
- 1 – 2 szczypty pieprzu czarnego, mielonego
- 10 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
- ½
- puszki kukurydzy, konserwowej odsączonej z zalewy (ok. 140g)
👨🍳 Przygotowanie
- Do naczynia miksującego włożyć cebulę, rozdrobnić3 s/obr. 5. Cebulę zgarnąć kopystką ze ścianek na dno naczynia miksującego.
- Dodać jabłko, kapustę pekińską, olej, cukier, sól, pieprz i sok z cytryny, rozdrobnić4 s/obr. 4.
- Dodać kukurydzę, wymieszać4 s//obr. 3. Surówkę z kapusty pekińskiej podawać jako dodatek do dania głównego.
