Surowe spaghetti z marchewki z pesto z awokado (dieta raw)
567.9 kcal /
2376.1 kJKalorie
2376.1 kJKalorie
4.4 gBiałko
23.9 gWęglowodany
53.3 gTłuszcze
🥘 Składniki
- 200 – 250 g awokado pokrojonego na kawałki
- 1 ząbek czosnku
- 4 – 5 liści bazylii, świeżej
- 15 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
- 70 g oliwy z oliwek, extra virgin
- 1 – 2 szczypty soli
- 250 g marchewki
- 1 łyżka maku
👨🍳 Przygotowanie
- Do naczynia miksującego włożyć awokado, czosnek, bazylię, dodać sok z cytryny, oliwę i sól, rozdrobnić20 s/obr. 7, odstawić.
- Za pomocą obieraczki do warzyw pokroić marchewkę w podłużne pasy, następnie nożem w paski przypominające spaghetti lub tagliatelle. Spaghetti z marchewki umieścić w dużej salaterce, polać przygotowanym pesto z awokado, dokładnie wymieszać za pomocą kopystki i posypać makiem. Surowe spaghetti z marchewki z pesto z awokado podawać jako samodzielne danie lub dodatek.