Surowe spaghetti z marchewki z pesto z awokado (dieta raw)

⏱️ 30 min
👨‍🍳 Łatwy
🤖 Thermomix
567.9 kcal /
2376.1 kJ
Kalorie
4.4 gBiałko
23.9 gWęglowodany
53.3 gTłuszcze

🥘 Składniki

  • 200 – 250 g awokado pokrojonego na kawałki
  • 1 ząbek czosnku
  • 4 – 5 liści bazylii, świeżej
  • 15 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
  • 70 g oliwy z oliwek, extra virgin
  • 1 – 2 szczypty soli
  • 250 g marchewki
  • 1 łyżka maku

👨‍🍳 Przygotowanie

  1. Do naczynia miksującego włożyć awokado, czosnek, bazylię, dodać sok z cytryny, oliwę i sól, rozdrobnić20 s/obr. 7, odstawić.
  2. Za pomocą obieraczki do warzyw pokroić marchewkę w podłużne pasy, następnie nożem w paski przypominające spaghetti lub tagliatelle. Spaghetti z marchewki umieścić w dużej salaterce, polać przygotowanym pesto z awokado, dokładnie wymieszać za pomocą kopystki i posypać makiem. Surowe spaghetti z marchewki z pesto z awokado podawać jako samodzielne danie lub dodatek.
Przewijanie do góry