Surowa „ricotta” z orzechów macadamia (dieta raw)
398.9 kcal /
1669 kJKalorie
1669 kJKalorie
4.4 gBiałko
7.7 gWęglowodany
42.1 gTłuszcze
🥘 Składniki
- 150 g orzechów macadamia, surowych, całych
- 120 g wody
- ½
- łyżeczki soli
👨🍳 Przygotowanie
- Do naczynia miksującego wsypać orzechy makadamia, dodać wodę i sól, zmiksować30 s/obr. 5-10, stopniowo zwiększając obroty. Składniki zgarnąć kopystką ze ścianek na dno naczynia miksującego, ponownie zmiksować30 s/obr. 5-10, stopniowo zwiększając obroty. Przełożyć do słoika, odstawić na 12-24 godz.. Surową „ricottę” z orzechów macadamia podawać jako przystawkę lub użyć jako dodatek w wybranych przepisach.