Surowa „ricotta” z orzechów macadamia (dieta raw)

⏱️ 30 min
👨‍🍳 Łatwy
🤖 Thermomix
398.9 kcal /
1669 kJ
Kalorie
4.4 gBiałko
7.7 gWęglowodany
42.1 gTłuszcze

🥘 Składniki

  • 150 g orzechów macadamia, surowych, całych
  • 120 g wody
  • ½
  • łyżeczki soli

👨‍🍳 Przygotowanie

  1. Do naczynia miksującego wsypać orzechy makadamia, dodać wodę i sól, zmiksować30 s/obr. 5-10, stopniowo zwiększając obroty. Składniki zgarnąć kopystką ze ścianek na dno naczynia miksującego, ponownie zmiksować30 s/obr. 5-10, stopniowo zwiększając obroty. Przełożyć do słoika, odstawić na 12-24 godz.. Surową „ricottę” z orzechów macadamia podawać jako przystawkę lub użyć jako dodatek w wybranych przepisach.
Przewijanie do góry