Sos tatarski
51.2 kcal /
214.2 kJKalorie
214.2 kJKalorie
0.2 gBiałko
0.5 gWęglowodany
5.4 gTłuszcze
🥘 Składniki
- 100 g ogórków konserwowych pokrojonych na kawałki
- 100 g pieczarek konserwowych
- 150 g majonezu
- 100 g kwaśnej śmietanygęstej
- 100 g jogurtu naturalnegogęstego
- 1 płaska łyżeczka cukru
- 1 płaska łyżeczka soli
- pieprz czarny, mielony do smaku
👨🍳 Przygotowanie
- Do naczynia miksującego włożyć ogórki i pieczarki, rozdrobnić8 s/obr. 4. Składniki zgarnąć kopystką ze ścianek na dno naczynia miksującego.
- Dodać majonez, śmietanę, cukier, sól i pieprz, wymieszać6 s//obr. 4. Sos podawać bezpośrednio po przygotowaniu lub przełożyć do szczelnie zamykanego słoika i przechowywać w lodówce.
