Sos majonezowy z musem jabłkowym i chrzanem
462 kcal /
1934.3 kJKalorie
1934.3 kJKalorie
1.4 gBiałko
5.6 gWęglowodany
49.2 gTłuszcze
🥘 Składniki
- 200 – 250 g majonezu
- 25 g musu jabłkowego
- 25 – 30 g chrzanu, tartego ze słoika
- 10 – 15 g soku z pomarańczy, świeżo wyciśniętego
- ¼
- łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
👨🍳 Przygotowanie
- Do naczynia miksującego włożyć majonez, mus jabłkowy, chrzan, dodać sok z pomarańczy i pieprz, wymieszać10 s/obr. 5. Przełożyć do innego naczynia, odstawić do lodówki na ok. 10 min.
- Sos majonezowy z musem jabłkowym i chrzanem podawać jako dodatek do jajek, wędlin i mięs.