Sorbet truskawkowo-arbuzowy
551.2 kcal /
2307.8 kJKalorie
2307.8 kJKalorie
4.8 gBiałko
135.7 gWęglowodany
2 gTłuszcze
🥘 Składniki
- 80 g brązowego cukru
- 400 g truskawek, świeżych
- 300 g arbuza bez pestek, pokrojonego na kawałki
- 20 g soku z limonki, świeżo wyciśniętego
👨🍳 Przygotowanie
- Do czystego i suchego naczynia miksującego wsypać cukier, zmielić10 s/obr. 10.
- Dodać truskawki, arbuza i sok z limonki, zmiksować15 s/obr. 10. Przelać do plastikowego pojemnika, odstawić do zamrażalnika na min. 5 godz.
- Zamrożoną masę ostrożnie pokroić na ok. 5 cm kawałki.
- Do naczynia miksującego włożyć pokrojoną masę, zmiksować20 s/obr. 6.
- Sorbet truskawkowo-arbuzowy podawać jako deser.
