Sorbet pomarańczowy
131 kcal /
557 kJKalorie
557 kJKalorie
2.3 gBiałko
27 gWęglowodany
0.5 gTłuszcze
🥘 Składniki
- 60 g cukru trzcinowego, nierafinowanego
- 3 pomarańcze bez białych błonek, pokrojone na kawałki
- 1 białko
👨🍳 Przygotowanie
- Do czystego i suchego naczynia miksującego wsypać cukier, zmielić15 s/obr. 10.
- Dodać pomarańcze, zmiksować20 s/obr. 10. Przełożyć do foremek do lodu, odstawić do zamrażalnika na min. 8 godz., a najlepiej na całą noc.
- Do naczynia miksującego włożyć pomarańczowe kostki lodu, dodać białko, zmiksować30 s/obr. 10. Składniki zgarnąć kopystką ze ścianek na dno naczynia miksującego.
- Założyć motylek.Ubijać20 s/obr. 3.
- Sorbet pomarańczowy podawać bezpośrednio po przygotowaniu.