Sorbet owocowy
133 kcal /
554 kJKalorie
554 kJKalorie
1 gBiałko
30 gWęglowodany
0 gTłuszcze
🥘 Składniki
- 60 – 100 g cukru ilość do smaku
- 500 g owoców mieszanych, pokrojonych na kawałki, ułożonych w jednej warstwie i zamrożonych (patrz wskazówka)
- 2 łyżeczki soku z cytryny, świeżo wyciśniętego (opcjonalnie)
- 1 białko (opcjonalnie)
👨🍳 Przygotowanie
- Do czystego i suchego naczynia miksującego wsypać cukier, zmielić10 s/obr. 10.
- Dodać mrożone owoce, rozdrobnić10 s/obr. 8. Owoce zgarnąć kopystką ze ścianek na dno naczynia miksującego.
- Dodać sok z cytryny i białko, zmiksować1 min/obr. 5. Sorbet owocowy podawać bezpośrednio po przygotowaniu.