Sałatka z piersi indyka

⏱️ 30 min
👨‍🍳 Łatwy
🤖 Thermomix
305 kcal /
1286 kJ
Kalorie
25 gBiałko
16 gWęglowodany
15 gTłuszcze

🥘 Składniki

  • 500 g zielonej papryki bezgniazd nasiennych, pokrojonej na kawałki
  • 80 – 100 g cebuli pokrojonej na kawałki
  • 200 g jabłek bezgniazd nasiennych, pokrojonych w ćwiartki
  • 300 g pomidorów pokrojonych w ćwiartki
  • Sos do sałatki: 50
  • g oliwy z oliwek
  • 30 g białego octu winnego
  • 1 łyżeczka soli
  • 1 łyżeczka miodu
  • ½
  • łyżeczki papryki słodkiej, mielonej
  • 400 g fileta z piersi indyka, bez skóry i kości usmażonej bez tłuszczu, pokrojonej w paski

👨‍🍳 Przygotowanie

  1. Do naczynia miksującego włożyć paprykę, rozdrobnić2 s/obr. 5. Przełożyć do innego naczynia, odstawić.
  2. Do naczynia miksującego włożyć cebulę i jabłka, rozdrobnić3 s/obr. 5. Przełożyć do naczynia w którym znajduje się papryka, odstawić.
  3. Do naczynia miksującego włożyć pomidory, rozdrobnić5 s/obr. 4. Przełożyć do naczynia z wcześniej rozdrobnionymi warzywami, odstawić.
  4. Do naczynia miksującego wlać oliwę z oliwek, ocet, sól, miód, dodać paprykę słodką, wymieszać10 s/obr. 3.
  5. Sałatkę podawać polaną sosem, z ułożonymi na wierzchu paskami usmażonej piersi z indyka.
Przewijanie do góry