Sałatka z piersi indyka
305 kcal /
1286 kJKalorie
1286 kJKalorie
25 gBiałko
16 gWęglowodany
15 gTłuszcze
🥘 Składniki
- 500 g zielonej papryki bezgniazd nasiennych, pokrojonej na kawałki
- 80 – 100 g cebuli pokrojonej na kawałki
- 200 g jabłek bezgniazd nasiennych, pokrojonych w ćwiartki
- 300 g pomidorów pokrojonych w ćwiartki
- Sos do sałatki: 50
- g oliwy z oliwek
- 30 g białego octu winnego
- 1 łyżeczka soli
- 1 łyżeczka miodu
- ½
- łyżeczki papryki słodkiej, mielonej
- 400 g fileta z piersi indyka, bez skóry i kości usmażonej bez tłuszczu, pokrojonej w paski
👨🍳 Przygotowanie
- Do naczynia miksującego włożyć paprykę, rozdrobnić2 s/obr. 5. Przełożyć do innego naczynia, odstawić.
- Do naczynia miksującego włożyć cebulę i jabłka, rozdrobnić3 s/obr. 5. Przełożyć do naczynia w którym znajduje się papryka, odstawić.
- Do naczynia miksującego włożyć pomidory, rozdrobnić5 s/obr. 4. Przełożyć do naczynia z wcześniej rozdrobnionymi warzywami, odstawić.
- Do naczynia miksującego wlać oliwę z oliwek, ocet, sól, miód, dodać paprykę słodką, wymieszać10 s/obr. 3.
- Sałatkę podawać polaną sosem, z ułożonymi na wierzchu paskami usmażonej piersi z indyka.