Sałatka z indykiem i awokado

⏱️ 30 min
👨‍🍳 Średni
🤖 Thermomix
556 kcal /
2326 kJ
Kalorie
46 gBiałko
8 gWęglowodany
38 gTłuszcze

🥘 Składniki

  • 5 g kolendry, świeżej
  • 10 g szczypiorku, świeżego drobno pokrojonego
  • 150 g awokado pokrojonego na kawałki
  • 5 – 10 g soku z limonki świeżo wyciśniętego
  • 20 g majonezu
  • 400 g filetów z piersi indyka, bez skóry pokrojonych w 2 cm kostkę
  • ¾
  • łyżeczki soli
  • ½
  • łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
  • 1 łyżeczka curry, mielonego
  • 10 g oliwy z oliwek

👨‍🍳 Przygotowanie

  1. Do czystego i suchego naczynia miksującego włożyć kolendrę, rozdrobnić2 s/obr. 8. Kolendrę zgarnąć kopystką ze ścianek na dno naczynia miksującego.
  2. Dodać szczypiorek, awokado, sok z limonki i majonez, wymieszać3 s/obr. 4. Przełożyć do innego naczynia, odstawić.
  3. Do naczynia miksującego włożyć mięso, dodać sól, pieprz, curry i oliwę, dusić15 min/120°C//obr. 1.
  4. Dodać wcześniej rozdrobnione składniki, wymieszać5 s//obr. 2. Sałatkę z indykiem i awokado podawać jako dodatek do potraw lub przekąskę.
Przewijanie do góry