Sałatka Waldorf
399 kcal /
1671 kJKalorie
1671 kJKalorie
8 gBiałko
22 gWęglowodany
33 gTłuszcze
🥘 Składniki
- 80 g orzechów włoskich, łuskanych, połówek
- 200 g jabłek bezgniazd nasiennych, pokrojonych w ćwiartki
- 100 g selera naciowego pokrojonego na 3 cm kawałki
- 20 g majonezu
- 10 g soku z cytryny świeżo wyciśniętego
👨🍳 Przygotowanie
- Do naczynia miksującego włożyć orzechy, rozdrobnić Turbo/0.5 s/1-2 razy. Przełożyć do innego naczynia, odstawić.
- Do naczynia miksującego włożyć jabłka, seler, majonez i sok z cytryny, rozdrobnić5 s/obr. 4. Składniki zgarnąć kopystką ze ścianek na dno naczynia miksującego.
- Dodać rozdrobnione orzechy, wymieszać6 s//obr. 2. Sałatkę Waldorf podawać jako dodatek do potraw lub przekąskę.