Rustykalna przyprawa do chleba
348.5 kcal /
1458.3 kJKalorie
1458.3 kJKalorie
15.7 gBiałko
47.2 gWęglowodany
20.1 gTłuszcze
🥘 Składniki
- 30 g kminku
- 30 g nasion kolendry
- 15 g czarnuszki
- 15 g nasion kopru włoskiego, suszonych
- 1 ½
- łyżeczki ziaren anyżu
- 1 ½
- łyżeczki ziaren pieprzu czarnego
👨🍳 Przygotowanie
- Do czystego i suchego naczynia miksującego wsypać kminek, kolendrę, czarnuszkę, koper włoski, anyż i pieprz, zmielić15 s/obr. 10. Przesypać do szczelnie zamykanego słoika, przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. Rustykalnej przyprawy do chleba używać do wybranych przepisów (patrz wskazówka).