Purée z warzyw i mięsa

⏱️ 30 min
👨‍🍳 Łatwy
🤖 Thermomix
197 kcal /
825 kJ
Kalorie
10 gBiałko
14 gWęglowodany
11 gTłuszcze

🥘 Składniki

  • 300 g ziemniaków pokrojonych na kawałki
  • 300 g marchewki pokrojonej na kawałki
  • 700 g wody
  • 300 g zielonegogroszku, mrożonego
  • 180 g cielęciny np. ligawy, pokrojonej na 3 cm kawałki
  • 50 g oliwy z oliwek

👨‍🍳 Przygotowanie

  1. Do naczynia miksującego włożyć ziemniaki i marchewkę, dodać wodę. Na pokrywie naczynia miksującego postawić dolną część przystawki Varoma, odważyć do niej groszek i mięso, nałożyć pokrywę Varomy, gotować na parze30 min/Varoma/obr. 1. Zdjąć przystawkę Varoma, odstawić.
  2. Do naczynia miksującego włożyć ugotowany groszek z mięsem, dodać oliwę, zmiksować1 min/obr. 5-7 stopniowo zwiększając obroty.
  3. Purée podzielić na porcje i podawać bezpośrednio po przygotowaniu lub zamrozić.
Przewijanie do góry