
Purée z warzyw i mięsa
197 kcal /
825 kJKalorie
825 kJKalorie
10 gBiałko
14 gWęglowodany
11 gTłuszcze
🥘 Składniki
- 300 g ziemniaków pokrojonych na kawałki
- 300 g marchewki pokrojonej na kawałki
- 700 g wody
- 300 g zielonegogroszku, mrożonego
- 180 g cielęciny np. ligawy, pokrojonej na 3 cm kawałki
- 50 g oliwy z oliwek
👨🍳 Przygotowanie
- Do naczynia miksującego włożyć ziemniaki i marchewkę, dodać wodę. Na pokrywie naczynia miksującego postawić dolną część przystawki Varoma, odważyć do niej groszek i mięso, nałożyć pokrywę Varomy, gotować na parze30 min/Varoma/obr. 1. Zdjąć przystawkę Varoma, odstawić.
- Do naczynia miksującego włożyć ugotowany groszek z mięsem, dodać oliwę, zmiksować1 min/obr. 5-7 stopniowo zwiększając obroty.
- Purée podzielić na porcje i podawać bezpośrednio po przygotowaniu lub zamrozić.