
Purée z topinamburu (wegańskie)
119 kcal /
499 kJKalorie
499 kJKalorie
4 gBiałko
25 gWęglowodany
1 gTłuszcze
🥘 Składniki
- 500 g topinamburu obranego, przekrojonego na pół (patrz wskazówka)
- 100 g napoju owsianego niesłodzonego
- 20 g płatków drożdżowych nieaktywnych
👨🍳 Przygotowanie
- Do naczynia miksującego włożyć topinambur, rozdrobnić5 s/obr. 5. Topinambur zgarnąć kopystką ze ścianek na dno naczynia miksującego.
- Dodać napój owsiany, gotować35 min/95°C/obr. 2.
- Dodać płatki drożdżowe, zmiksować30 s/obr. 5-9, stopniowo zwiększając obroty. W razie potrzeby składniki zgarnąć kopystką ze ścianek na dno naczynia miksującego, zmiksować kolejne15 s/obr. 9. Purée z topinamburu podawać bezpośrednio po przygotowaniu jako dodatek do dań głównych.