Pudding truskawkowy

⏱️ 30 min
👨‍🍳 Łatwy
🤖 Thermomix
123 kcal /
517 kJ
Kalorie
2 gBiałko
19.5 gWęglowodany
3.8 gTłuszcze

🥘 Składniki

  • 500 g truskawek, świeżych
  • 500 g truskawek, mrożonych
  • 50 g śmietany, min. 30% tłuszczu
  • 50 g syropu z czarnej porzeczki
  • 20 g cukru
  • 20 g skrobi ziemniaczanej
  • 1 jajko

👨‍🍳 Przygotowanie

  1. Do naczynia miksującego włożyć truskawki, zmiksować1 min/obr. 8. Truskawki zgarnąć kopystką ze ścianek na dno naczynia miksującego.
  2. Dodać śmietanę, syrop z czarnej porzeczki, cukier, skrobię i jajko, gotować5 min/100°C/obr. 3. Przełożyć do salaterek, odstawić do ostudzenia na ok 20 min, następnie włożyć do lodówki na 2 godz. Pudding truskawkowy podawać na zimno jako deser.
Przewijanie do góry