
Przecier ze szpinakiem, bananami i borówkami
161.6 kcal /
678.5 kJKalorie
678.5 kJKalorie
2.1 gBiałko
40.2 gWęglowodany
0.7 gTłuszcze
🥘 Składniki
- 150 g wody
- 50 g liści szpinaku baby, świeżych
- 600 g bananów, dojrzałych pokrojonych na kawałki
- 150 g borówek amerykańskich
- ½
- łyżeczki soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
👨🍳 Przygotowanie
- Do naczynia miksującego wlać wodę, dodać szpinak, rozdrobnić3 s/obr. 5, zamiast miarki na pokrywę naczynia miksującego nałożyć koszyczek, gotować10 min/100°C/obr. 1.
- Dodać banany, borówki i sok z cytryny, zmiksować30 s/obr. 8.
- Przecier ze szpinakiem, bananami i borówkami podawać na ciepło lub na zimno.