Prosta i uniwersalna zupa z kawałkami warzyw
175.9 kcal /
736 kJKalorie
736 kJKalorie
5.5 gBiałko
24.7 gWęglowodany
6.2 gTłuszcze
🥘 Składniki
- 20 – 25 g oliwy z oliwek
- 100 – 150 g warzyw cebulowych, mieszanych (np. cebula, szalotka, por), pokrojonych na 2 cm kawałki
- 350 – 400 g warzyw, mieszanych (np. cukinia, marchewka, dynia, bataty, seler, pietruszka,groszek), pokrojonych na 2 cm kawałki
- 50 g mieszanki warzyw, mrożonej (opcjonalnie)
- 50 g zielonegogroszku, mrożonego (opcjonalnie)
- 700 – 800 g wody
- 1 łyżeczka koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
- 1 kostka bulionu warzywnego (na 0,5 l) pokruszona
- ½ – 1
- łyżeczka soli
- ½ – 1
- łyżka sosu sojowego
- 60 – 80 g makaronu do zupy, suchego
👨🍳 Przygotowanie
- Do naczynia miksującego wlać oliwę, dodać warzywa cebulowe i warzywa mieszane, rumienić Wysokie Temp. .
- Dodać mrożoną mieszankę warzyw, wodę, koncentrat bulionu warzywnego i sól, gotować15 min/100°C/obr. 2.
- Dodać makaron, gotowaćzgodnie z czasem podanym na opakowaniu100°C//obr. 1. Prostą i uniwersalną zupę z kawałkami warzyw podawać bezpośrednio po przygotowaniu, udekorowaną według własnych preferencji.