Prosta i uniwersalna zupa z kawałkami warzyw

⏱️ 30 min
👨‍🍳 Łatwy
🤖 Thermomix
175.9 kcal /
736 kJ
Kalorie
5.5 gBiałko
24.7 gWęglowodany
6.2 gTłuszcze

🥘 Składniki

  • 20 – 25 g oliwy z oliwek
  • 100 – 150 g warzyw cebulowych, mieszanych (np. cebula, szalotka, por), pokrojonych na 2 cm kawałki
  • 350 – 400 g warzyw, mieszanych (np. cukinia, marchewka, dynia, bataty, seler, pietruszka,groszek), pokrojonych na 2 cm kawałki
  • 50 g mieszanki warzyw, mrożonej (opcjonalnie)
  • 50 g zielonegogroszku, mrożonego (opcjonalnie)
  • 700 – 800 g wody
  • 1 łyżeczka koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
  • 1 kostka bulionu warzywnego (na 0,5 l) pokruszona
  • ½ – 1
  • łyżeczka soli
  • ½ – 1
  • łyżka sosu sojowego
  • 60 – 80 g makaronu do zupy, suchego

👨‍🍳 Przygotowanie

  1. Do naczynia miksującego wlać oliwę, dodać warzywa cebulowe i warzywa mieszane, rumienić Wysokie Temp. .
  2. Dodać mrożoną mieszankę warzyw, wodę, koncentrat bulionu warzywnego i sól, gotować15 min/100°C/obr. 2.
  3. Dodać makaron, gotowaćzgodnie z czasem podanym na opakowaniu100°C//obr. 1. Prostą i uniwersalną zupę z kawałkami warzyw podawać bezpośrednio po przygotowaniu, udekorowaną według własnych preferencji.
Przewijanie do góry