Potrawka z indykiem, warzywami i ryżem

⏱️ 45 min
👨‍🍳 Średni
🤖 Thermomix
556 kcal /
2326.1 kJ
Kalorie
29.5 gBiałko
66.7 gWęglowodany
20.2 gTłuszcze

🥘 Składniki

  • 50 g marchewki pokrojonej na kawałki
  • 30 g cebuli
  • 10 g oliwy z oliwek
  • 80 g czerwonej papryki bezgniazd nasiennych, pokrojonej na kawałki
  • 200 g krojonych pomidorów, z puszki
  • 200 g pomidorów pokrojonych na kawałki
  • 100 g mięsa z indyka, mielonego podzielonego na kawałki
  • 50 g ryżu brązowego
  • 100 g wody
  • ½
  • łyżeczki oregano, suszonego
  • ¼
  • łyżeczki kminu rzymskiego, mielonego
  • ¼
  • łyżeczki papryki ostrej, mielonej
  • ¼
  • łyżeczki papryki słodkiej, mielonej
  • ½
  • łyżeczki soli
  • ¼
  • łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
  • 40 g czarnej fasoli, z puszki odsączonej
  • 40 g czerwonej fasoli Kidney, z puszki odsączonej

👨‍🍳 Przygotowanie

  1. Do naczynia miksującego włożyć marchewkę i cebulę, dodać oliwę, rozdrobnić3 s/obr. 5. Składniki zgarnąć kopystką ze ścianek na dno naczynia miksującego, dusić bez założonej miarki3 min/120°C/obr. 1.
  2. Dodać paprykę i pomidory, rozdrobnić3 s/obr. 5. Składniki zgarnąć kopystką ze ścianek na dno naczynia miksującego.
  3. Dodać mięso, ryż, wodę, oregano, kmin rzymski, paprykę ostrą, paprykę słodką, sól i pieprz, gotować40 min/100°C//obr. .
  4. Dodać fasolę, wymieszać kopystką. Potrawkę z indykiem, warzywami i ryżem podawać bezpośrednio po przygotowaniu.
Przewijanie do góry