
Potrawka z indykiem, warzywami i ryżem
556 kcal /
2326.1 kJKalorie
2326.1 kJKalorie
29.5 gBiałko
66.7 gWęglowodany
20.2 gTłuszcze
🥘 Składniki
- 50 g marchewki pokrojonej na kawałki
- 30 g cebuli
- 10 g oliwy z oliwek
- 80 g czerwonej papryki bezgniazd nasiennych, pokrojonej na kawałki
- 200 g krojonych pomidorów, z puszki
- 200 g pomidorów pokrojonych na kawałki
- 100 g mięsa z indyka, mielonego podzielonego na kawałki
- 50 g ryżu brązowego
- 100 g wody
- ½
- łyżeczki oregano, suszonego
- ¼
- łyżeczki kminu rzymskiego, mielonego
- ¼
- łyżeczki papryki ostrej, mielonej
- ¼
- łyżeczki papryki słodkiej, mielonej
- ½
- łyżeczki soli
- ¼
- łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
- 40 g czarnej fasoli, z puszki odsączonej
- 40 g czerwonej fasoli Kidney, z puszki odsączonej
👨🍳 Przygotowanie
- Do naczynia miksującego włożyć marchewkę i cebulę, dodać oliwę, rozdrobnić3 s/obr. 5. Składniki zgarnąć kopystką ze ścianek na dno naczynia miksującego, dusić bez założonej miarki3 min/120°C/obr. 1.
- Dodać paprykę i pomidory, rozdrobnić3 s/obr. 5. Składniki zgarnąć kopystką ze ścianek na dno naczynia miksującego.
- Dodać mięso, ryż, wodę, oregano, kmin rzymski, paprykę ostrą, paprykę słodką, sól i pieprz, gotować40 min/100°C//obr. .
- Dodać fasolę, wymieszać kopystką. Potrawkę z indykiem, warzywami i ryżem podawać bezpośrednio po przygotowaniu.