Pesto z orzechów włoskich i rukoli
1614 kcal /
6751.4 kJKalorie
6751.4 kJKalorie
28.3 gBiałko
13.2 gWęglowodany
166.2 gTłuszcze
🥘 Składniki
- 1 ząbek czosnku
- 50 g sera parmezan pokrojonego na 3 cm kawałki
- 50 g orzechów włoskich, łuskanych
- 100 g rukoli
- 120 g oliwy z oliwek
- 1 szczypta pieprzu czarnego, mielonego
- 1 – 2 szczypty soli
👨🍳 Przygotowanie
- Do naczynia miksującego włożyć czosnek, rozdrobnić2 s/obr. 8.
- Dodać parmezan, orzechy i rukolę, rozdrobnić6 s/obr. 8.
- Dodać oliwę, pieprz i sól, wymieszać20 s/obr. 3. Przełożyć do szczelnie zamykanego słoika. Pesto z orzechów włoskich i rukoli podawać jako dodatek do potraw.
