Pesto z czosnku niedźwiedziego

⏱️ 15 min
👨‍🍳 Łatwy
🤖 Thermomix
498.3 kcal /
2084.8 kJ
Kalorie
9.9 gBiałko
3.1 gWęglowodany
50.2 gTłuszcze

🥘 Składniki

  • 50 g pestek dyni
  • 80 g sera parmezan pokrojonego na kawałki
  • 70 g liści czosnku niedźwiedziego, świeżych umytych i osuszonych, pokrojonych na kawałki
  • 150 g oliwy z oliwek, extra virgin
  • 150 g oleju rzepakowego tłoczonego na zimno
  • 1 płaska łyżeczka soli

👨‍🍳 Przygotowanie

  1. Do czystego i suchego naczynia miksującego włożyć pestki dyni i parmezan, rozdrobnić10 s/obr. 8.
  2. Dodać czosnek niedźwiedzi, oliwę i sól, zmiksować20 s/obr. 7. Pesto z czosnku niedźwiedziego podawać jako dodatek do pieczywa lub makaronu.
Przewijanie do góry