Pasta ze szprotów i twarogu
152.5 kcal /
638.5 kJKalorie
638.5 kJKalorie
13.7 gBiałko
2 gWęglowodany
10.2 gTłuszcze
🥘 Składniki
- 30 g cebuli przekrojonej na pół
- 5 – 10 g koperku, świeżego tylko liście
- 180 – 200 g szprotów, w oleju odsączonych z oleju
- 180 – 200 g twarogu podzielonego na kawałki
- 20 g majonezu
- 1 – 2 łyżeczki musztardy (opcjonalnie)
- ½
- łyżeczki soli
👨🍳 Przygotowanie
- Do naczynia miksującego włożyć cebulę i koperek, rozdrobnić5 s/obr. 5. Składniki zgarnąć kopystką ze ścianek na dno naczynia miksującego.
- Dodać szproty, twaróg, majonez, musztardę i sól, rozdrobnić10 s/obr. 5. Składniki zgarnąć kopystką ze ścianek na dno naczynia miksującego, rozdrobnić ponownie10 s/obr. 5. Podawać jako dodatek do pieczywa.