Pasta z tuńczyka

⏱️ 15 min
👨‍🍳 Łatwy
🤖 Thermomix
120 kcal /
505 kJ
Kalorie
11.7 gBiałko
1.3 gWęglowodany
7.7 gTłuszcze

🥘 Składniki

  • 100 g ogórków kiszonych pokrojonych na kawałki
  • 100 g ogórków konserwowych pokrojonych na kawałki
  • 120 g tuńczyka, w sosie własnym odsączonego
  • 100 g twarogu tłustego, pokrojonego na kawałki
  • 1 jajko ugotowane na twardo
  • ½
  • łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
  • ½
  • łyżeczki soli
  • 5 – 10 g szczypiorku, świeżego drobno pokrojonego (ok. 1 pęczek)

👨‍🍳 Przygotowanie

  1. Do naczynia miksującego włożyć ogórki, rozdrobnić6 s/obr. 5.
  2. Dodać tuńczyka, twarożek, jajko, pieprz i sól, rozdrobnić20 s/obr. 7. Składniki zgarnąć kopystką ze scianek na dno naczynia miksującego.
  3. Dodać szczypiorek, wymieszać4 s//obr. 3.
  4. Podawać jako dodatek do pieczywa.
Przewijanie do góry