Pasta z tuńczyka
120 kcal /
505 kJKalorie
505 kJKalorie
11.7 gBiałko
1.3 gWęglowodany
7.7 gTłuszcze
🥘 Składniki
- 100 g ogórków kiszonych pokrojonych na kawałki
- 100 g ogórków konserwowych pokrojonych na kawałki
- 120 g tuńczyka, w sosie własnym odsączonego
- 100 g twarogu tłustego, pokrojonego na kawałki
- 1 jajko ugotowane na twardo
- ½
- łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
- ½
- łyżeczki soli
- 5 – 10 g szczypiorku, świeżego drobno pokrojonego (ok. 1 pęczek)
👨🍳 Przygotowanie
- Do naczynia miksującego włożyć ogórki, rozdrobnić6 s/obr. 5.
- Dodać tuńczyka, twarożek, jajko, pieprz i sól, rozdrobnić20 s/obr. 7. Składniki zgarnąć kopystką ze scianek na dno naczynia miksującego.
- Dodać szczypiorek, wymieszać4 s//obr. 3.
- Podawać jako dodatek do pieczywa.