Pasta z warzyw z rosołu
1896.6 kJ /
453 kcalKalorie
453 kcalKalorie
32 gBiałko
38 gWęglowodany
25 gTłuszcze
🥘 Składniki
- 10 g natki pietruszki, świeżej, tylko liście
- 10 g liści bazylii, świeżych
- 1 ząbek czosnku
- 50 g cebuli, surowej, przekrojonej na pół
- 150 g sera typu feta, pokrojonego na kawałki
- 50 – 80 g cebuli, ugotowanej, pokrojonej na kawałki
- 100 g marchewki, ugotowanej, pokrojonej na kawałki
- 100 g korzenia pietruszki, ugotowanego, pokrojonego na kawałki
- 100 g korzenia selera, ugotowanego, pokrojonego na kawałki
- ¼ – ½
- łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
👨🍳 Przygotowanie
- Do czystego i suchego naczynia miksującego włożyć natkę pietruszki, bazylię i czosnek, rozdrobnić3 s/obr. 8.
- Dodać surową cebulę, rozdrobnić5 s/obr. 5. Składniki zgarnąć kopystką ze ścianek na dno naczynia miksującego.
- Dodać ser feta, ugotowaną cebulę, marchewkę, korzeń pietruszki, seler i pieprz, zmiksować10 s/obr. 6Składniki zgarnąć kopystką ze ścianek na dno naczynia miksującego, zmiksować ponownie10 s/obr. 6. Pastę przełożyć do innego naczynia, odstawić do lodówki na co najmniej 30 min.
- Pastę z warzyw z rosołu podawać jako dodatek do pieczywa.