Pasta z warzyw z rosołu

⏱️ 30 min
👨‍🍳 Łatwy
🤖 Thermomix
1896.6 kJ /
453 kcal
Kalorie
32 gBiałko
38 gWęglowodany
25 gTłuszcze

🥘 Składniki

  • 10 g natki pietruszki, świeżej, tylko liście
  • 10 g liści bazylii, świeżych
  • 1 ząbek czosnku
  • 50 g cebuli, surowej, przekrojonej na pół
  • 150 g sera typu feta, pokrojonego na kawałki
  • 50 – 80 g cebuli, ugotowanej, pokrojonej na kawałki
  • 100 g marchewki, ugotowanej, pokrojonej na kawałki
  • 100 g korzenia pietruszki, ugotowanego, pokrojonego na kawałki
  • 100 g korzenia selera, ugotowanego, pokrojonego na kawałki
  • ¼ – ½
  • łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego

👨‍🍳 Przygotowanie

  1. Do czystego i suchego naczynia miksującego włożyć natkę pietruszki, bazylię i czosnek, rozdrobnić3 s/obr. 8.
  2. Dodać surową cebulę, rozdrobnić5 s/obr. 5. Składniki zgarnąć kopystką ze ścianek na dno naczynia miksującego.
  3. Dodać ser feta, ugotowaną cebulę, marchewkę, korzeń pietruszki, seler i pieprz, zmiksować10 s/obr. 6Składniki zgarnąć kopystką ze ścianek na dno naczynia miksującego, zmiksować ponownie10 s/obr. 6. Pastę przełożyć do innego naczynia, odstawić do lodówki na co najmniej 30 min.
  4. Pastę z warzyw z rosołu podawać jako dodatek do pieczywa.
Przewijanie do góry