Pasta z sera owczego
196.2 kcal /
821.2 kJKalorie
821.2 kJKalorie
5 gBiałko
1.2 gWęglowodany
18.8 gTłuszcze
🥘 Składniki
- 1 ząbek czosnku
- 10 czarnych oliwek, bez pestek
- 200 g sera owczego (typu feta mizithra) pokrojonego na kawałki
- 100 g masła miękkiego, pokrojonego na kawałki
- 50 g śmietany, 18% tłuszczugęstej
- 15 g koncentratu pomidorowego
- ½
- łyżeczki rozmarynu, suszonego
- ½
- łyżeczki oregano, suszonego
👨🍳 Przygotowanie
- Do naczynia miksującego włożyć czosnek, dodać oliwki, rozdrobnić3-4 s/obr. 6.
- Dodać ser owczy, masło, śmietanę, koncentrat pomidorowy, rozmaryn i oregano, wymieszać15 s/obr. 4. Pastę z sera owczego podawać z grillowanym pieczywem lub podpłomykiem jako przystawkę.