Pasta z łososia
98.4 kcal /
411.8 kJKalorie
411.8 kJKalorie
5.4 gBiałko
1.5 gWęglowodany
8 gTłuszcze
🥘 Składniki
- 40 – 50 g cebuli przekrojonej na pół, plus kilka plastrów do dekoracji
- 150 – 200 g łososia, z puszki wędzonego, w płatach pokrojonego na kawałki
- 200 g serka śmietankowego podzielonego na kawałki
- 30 g kwaśnej śmietany, 12% tłuszczu
- czarne oliwki do dekoracji
👨🍳 Przygotowanie
- Do naczynia miksującego włożyć cebulę, rozdrobnić5 s/obr. 5. Cebulę zgarnąć kopystką ze ścianek na dno naczynia miksującego.
- Dodać łososia, rozdrobnić6 s/obr. 4. Składniki zgarnąć kopystką ze ścianek na dno naczynia miksującego.
- Dodać serek śmietankowy i śmietanę, wymieszać5 s/obr. 5. Składniki zgarnąć kopystką ze ścianek na dno naczynia miksującego, w razie potrzeby wymieszać ponownie5 s/obr. 5. Pastę udekorować czarnymi oliwkami i krążkami cebuli. Pastę z łososia podawać jako dodatek do pieczywa.