Pasta z czerwonej fasoli z czarnuszką
43 kcal /
180 kJKalorie
180 kJKalorie
4.3 gBiałko
10 gWęglowodany
0.2 gTłuszcze
🥘 Składniki
- 240 g czerwonej fasoli Kidney, z puszki odsączonej z zalewy
- 5 gałązek tymianku, świeżego tylko liście
- 1 – 2 ząbki czosnku
- 10 g kiełków fasoli mung, świeżych innych kiełków, np. rzeżuchy, brokułu, rzodkiewki
- 2 szczypty soli
- 1 łyżeczka czarnuszki
👨🍳 Przygotowanie
- Do naczynia miksującego włożyć fasolę, tymianek i czosnek, rozdrobnić2 s/obr. 8. Składniki zgarnąć kopystką ze ścianek na dno naczynia miksującego.
- Dodać kiełki, rozdrobnić15 s/obr. 5. Składniki zgarnąć kopystką ze ścianek na dno naczynia miksującego.
- Dodać sól i czarnuszkę, wymieszać10 s/obr. 3. Pastę z czerwonej fasoli z czarnuszką podawać bezpośrednio po przygotowaniu.