Pasta z czerwonej fasoli z czarnuszką

⏱️ 15 min
👨‍🍳 Łatwy
🤖 Thermomix
43 kcal /
180 kJ
Kalorie
4.3 gBiałko
10 gWęglowodany
0.2 gTłuszcze

🥘 Składniki

  • 240 g czerwonej fasoli Kidney, z puszki odsączonej z zalewy
  • 5 gałązek tymianku, świeżego tylko liście
  • 1 – 2 ząbki czosnku
  • 10 g kiełków fasoli mung, świeżych innych kiełków, np. rzeżuchy, brokułu, rzodkiewki
  • 2 szczypty soli
  • 1 łyżeczka czarnuszki

👨‍🍳 Przygotowanie

  1. Do naczynia miksującego włożyć fasolę, tymianek i czosnek, rozdrobnić2 s/obr. 8. Składniki zgarnąć kopystką ze ścianek na dno naczynia miksującego.
  2. Dodać kiełki, rozdrobnić15 s/obr. 5. Składniki zgarnąć kopystką ze ścianek na dno naczynia miksującego.
  3. Dodać sól i czarnuszkę, wymieszać10 s/obr. 3. Pastę z czerwonej fasoli z czarnuszką podawać bezpośrednio po przygotowaniu.
Przewijanie do góry