Pasta wegetariańska
262.5 kcal /
1099 kJKalorie
1099 kJKalorie
6 gBiałko
4.1 gWęglowodany
24.8 gTłuszcze
🥘 Składniki
- 35 g cebuli przekrojonej na pół
- 2 – 3 ząbki czosnku
- 200 g ziarna słonecznika
- 100 g masła miękkiego, pokrojonego na kawałki
- 50 g śmietany, 18% tłuszczu
- 1 czubata łyżeczka tymianku, świeżego tylko liście
- ½ – 1
- łyżeczka majeranku, suszonego
- 1 łyżeczka papryki słodkiej, mielonej
- ½ – 1
- łyżeczka pieprzu czarnego, mielonego
- 2 łyżeczki koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
- 1 łyżeczka soli
- 1 łyżka soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
- ½
- łyżeczki brązowego cukru
- 1 szczypta kurkumy, suszonej, mielonej
👨🍳 Przygotowanie
- Do naczynia miksującego włożyć cebulę i czosnek, rozdrobnić5 s/obr. 5. Składniki zgarnąć kopystką ze ścianek na dno naczynia miksującego.
- Dodać słonecznik i masło, rozdrobnić5 s/obr. 7. Składniki zgarnąć kopystką ze ścianek na dno naczynia miksującego, rozdrobnić ponownie5 s/obr. 7. Składniki zgarnąć kopystką ze ścianek na dno naczynia miksującego, rozdrobnić ponownie5 s/obr. 7. Składniki zgarnąć kopystką ze ścianek na dno naczynia miksującego.
- Dodać śmietanę, tymianek, majeranek, paprykę, pieprz, koncentrat bulionu warzywnego, sok z cytryny, cukier i kurkumę, wymieszać15-20 s/obr. 5. Pastę wegetariańską podawać z chrupkim pieczywem jako przystawkę.