
Napój imbirowy
157.5 kcal /
659 kJKalorie
659 kJKalorie
0.8 gBiałko
41.2 gWęglowodany
0.3 gTłuszcze
🥘 Składniki
- 140 g cukru trzcinowego, nierafinowanego
- 200 g cytryny ekologicznej, pokrojonej na kawałki
- 50 g korzenia imbiru, świeżego pokrojonego w 2 mm plastry
- 850 g wody mineralnej,gazowanej zimnej
👨🍳 Przygotowanie
- Do naczynia miksującego wsypać brązowy cukier, dodać cytrynę i imbir, zmiksować20 s/obr. 8. Składniki zgarnąć kopystką ze ścianek na dno naczynia miksującego.
- Dodać wodę mineralną, wymieszać4 s/obr. 8. Zawartość naczynia miksującego przecedzić przez sitko do dzbanka. Napój imbirowy podawać bezpośrednio po przygotowaniu.