
Musztarda z suszonymi figami
804 kcal /
3372 kJKalorie
3372 kJKalorie
27 gBiałko
136 gWęglowodany
15 gTłuszcze
🥘 Składniki
- 200 g fig, suszonych pokrojonych na kawałki
- 100 g soku pomarańczowego
- 250 g musztardy średnio ostrej
👨🍳 Przygotowanie
- Na pokrywie naczynia miksującego postawić miskę, odważyć do niej figi i sok, odstawić do namoczenia na 6-8 godz., mieszając co jakiś czas, aby równomiernie zmiękły. Po tym czasie owoce odsączyć za pomocą koszyczka.
- Do naczynia miksującego włożyć odsączone figi, rozdrobnić10 s/obr. 8.
- Dodać musztardę, wymieszać30 s/obr. 6. Zawartość naczynia przełożyć do szczelnie zamykanych słoików. Musztardę z suszonymi figami podawać do wędlin i mięs.