Surówka z kapusty pekińskiej i koperku
121.5 kcal /
508.4 kJKalorie
508.4 kJKalorie
2.3 gBiałko
7.4 gWęglowodany
10 gTłuszcze
🥘 Składniki
- 20 g cebuli pokrojonej na kawałki
- 10 g koperku, świeżego tylko liście
- 250 g kapusty pekińskiej bez twardych części, pokrojonej na kawałki (patrz wskazówka)
- ½
- łyżeczki soli
- ½
- łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
- 25 g majonezu (patrz wariant)
- 1 łyżeczka soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
- 1 łyżeczka cukru
👨🍳 Przygotowanie
- Do czystego i suchego naczynia miksującego włożyć cebulę i koperek, rozdrobnić3 s/obr. 5. Składniki zgarnąć kopystką ze ścianek na dno naczynia miksującego.
- Dodać kapustę pekińską, sól, pieprz, majonez, sok z cytryny i cukier, rozdrobnić4-6 s/obr. 4. Surówkę z kapusty pekińskiej i koperku podawać jako dodatek do dań głównych.
