Surówka z kapusty pekińskiej i koperku

⏱️ 15 min
👨‍🍳 Łatwy
🤖 Thermomix
121.5 kcal /
508.4 kJ
Kalorie
2.3 gBiałko
7.4 gWęglowodany
10 gTłuszcze

🥘 Składniki

  • 20 g cebuli pokrojonej na kawałki
  • 10 g koperku, świeżego tylko liście
  • 250 g kapusty pekińskiej bez twardych części, pokrojonej na kawałki (patrz wskazówka)
  • ½
  • łyżeczki soli
  • ½
  • łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
  • 25 g majonezu (patrz wariant)
  • 1 łyżeczka soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
  • 1 łyżeczka cukru

👨‍🍳 Przygotowanie

  1. Do czystego i suchego naczynia miksującego włożyć cebulę i koperek, rozdrobnić3 s/obr. 5. Składniki zgarnąć kopystką ze ścianek na dno naczynia miksującego.
  2. Dodać kapustę pekińską, sól, pieprz, majonez, sok z cytryny i cukier, rozdrobnić4-6 s/obr. 4. Surówkę z kapusty pekińskiej i koperku podawać jako dodatek do dań głównych.
Przewijanie do góry