Surówka brokułowa z jagodami goji
264 kcal /
1123 kJKalorie
1123 kJKalorie
6 gBiałko
20 gWęglowodany
16.8 gTłuszcze
🥘 Składniki
- 300 g różyczek brokułu świeżych
- 50 g jabłka, kwaśnego bezgniazd nasiennych, pokrojonego w ćwiartki
- 30 – 40 g czerwonej cebuli przekrojonej na pół
- 30 g orzechów nerkowca, prażonych, niesolonych
- 30 g żurawiny, suszonej
- 30 g jagódgoji, suszonych plus dodatkowa ilość do dekoracji
- 100 g majonezu wegańskiego
- 100 g majonezu light
- 15 g białego octu balsamicznego
- ½
- łyżeczki cukru trzcinowego
- ½
- łyżeczki soli
- ¼
- łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
👨🍳 Przygotowanie
- Do naczynia miksującego włożyć brokuł, jabłko, cebulę, orzechy, żurawinę, jagody goji, majonez, dodać ocet, cukier, sól i pieprz, wymieszać8 s/obr. 4. Przełożyć do miski.
- Surówkę brokułową z jagodami goji podawać bezpośrednio po przygotowaniu posypaną jagodami goji.