Sos holenderski – 250 ml

⏱️ 15 min
👨‍🍳 Łatwy
🤖 Thermomix
722.4 kcal /
3024 kJ
Kalorie
9.6 gBiałko
2.4 gWęglowodany
76 gTłuszcze

🥘 Składniki

  • 10 g wody
  • 20 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
  • 175 g masła pokrojonego na kawałki
  • 4 żółtka
  • ¼ – ½
  • łyżeczki soli
  • 1 szczypta pieprzu czarnego, mielonego

👨‍🍳 Przygotowanie

  1. Do naczynia miksującego wlać wodę i sok z cytryny, dodać masło, żółtka, sól i pieprz, uruchomić Zagęszczanie/80°C. Sos holenderski podawać bezpośrednio po przygotowaniu (patrz wskazówka).
Przewijanie do góry