
Sól warzywna
307 kJ /
74 kcalKalorie
74 kcalKalorie
3.33 gBiałko
11.4 gWęglowodany
1.62 gTłuszcze
🥘 Składniki
- 50 g suszonej włoszczyzny (np. marchew, por, seler, pietruszka, cebula)
- 1 łyżka kurkumy, suszonej, mielonej
- 1 łyżkę papryki słodkiej, mielonej
- 1 łyżeczka czosnku suszonego, w płatkach
- 1 łyżka soli morskiej
- ½
- łyżeczki ziaren pieprzu czarnego
👨🍳 Przygotowanie
- Do czystego i suchego naczynia miksującego włożyć suszoną włoszczyznę, dodać kurkumę, słodką paprykę, czosnek, sól i pieprz, zemleć10 s/obr. 10. Przełożyć do szczelnie zamykanego słoika, przechowywać w suchym miejscu. Stosować do wybranych potraw.