
Smoothie bowl z awokado i pestkami granatu
464 kcal /
1940 kJKalorie
1940 kJKalorie
9 gBiałko
35 gWęglowodany
29 gTłuszcze
🥘 Składniki
- 220 g awokado dojrzałego, bardzo miękkiego, pokrojonego na kawałki
- 200 g jabłka bezgniazd nasiennych, pokrojonego na kawałki
- 150 g jogurtu naturalnego
- 150 g pestekgranatu plus dodatkowa ilość do dekoracji
- 50 g borówek, świeżych plus dodatkowa ilość do dekoracji
- 50 g borówek, mrożonych
- 100 g truskawek, świeżych bez szypułek, przekrojonych na pół
- 100 g truskawek, mrożonych uprzednio rozmrożonych
- 2 łyżeczki syropu z agawy do polania
- 1 łyżka pestek dyni do dekoracji
- 1 łyżka płatków kokosa, niesłodzonych do dekoracji
- ½
- łyżki nasion chia do dekoracji
👨🍳 Przygotowanie
- Do naczynia miksującego włożyć awokado, jabłko, jogurt naturalny, pestki granatu, borówki i truskawki, zmiksować1 min/obr. 10. Przełożyć do 2 misek.
- Smoothie bowl z awokado i pestkami granatu polać syropem z agawy, udekorować pestkami granatu, borówkami, pestkami dyni, płatkami kokosa i nasionami chia, podawać bezpośrednio po przygotowaniu.