
Smoothie bowl ze szpinakiem i morwą
391 kcal /
1636 kJKalorie
1636 kJKalorie
10 gBiałko
48 gWęglowodany
15 gTłuszcze
🥘 Składniki
- 70 g orzechów nerkowca
- 200 g banana pokrojonego na kawałki
- 100 g liści szpinaku baby, świeżych
- ananas, świeży pokrojony na kawałki, do dekoracji
- 2 łyżki otrębów owsianych
- 15 g syropu klonowego
- 75 g kostek lodu
- 2 figi pokrojone w ćwiartki, do dekoracji
- 2 łyżki morwy do dekoracji
👨🍳 Przygotowanie
- Do czystego i suchego naczynia miksującego włożyć nerkowce, rozdrobnić5 s/obr. 5. Odłożyć połowę rozdrobnionych nerkowców do innego naczynia, zachować do dekoracji.
- Do naczynia miksującego dodać banany, szpinak, ananas, otręby owsiane, syrop klonowy i lód, zmiksować1 min/obr. 10. Przełożyć do misek. Smoothie bowl ze szpinakiem i morwą udekorować figami, ananasem, morwą i rozdrobnionymi nerkowcami, podawać bezpośrednio po przygotowaniu.