
Smoothie bowl z owoców z kompotu
183.6 kcal /
768.4 kJKalorie
768.4 kJKalorie
7.9 gBiałko
21.3 gWęglowodany
8.7 gTłuszcze
🥘 Składniki
- 150 g owoców z kompotu np. wydrylowanych wiśni, truskawek, śliwek, porzeczek
- 150 – 200 g jogurtu naturalnego
- 1 łyżeczka masła orzechowego
- 10 g miodu (opcjonalnie)
- 10 g cukru (opcjonalnie)
- owoce jagodowe, świeże np. maliny, truskawki, borówki, do podania
- migdały, w płatkach do podania
👨🍳 Przygotowanie
- Do naczynia miksującego włożyć owoce, jogurt, masło orzechowe i miód, zmiksować15-30 s/obr. 10. Smoothie bowl z owoców z kompotu podawać udekorowane owocami jagodowymi i migdałami.